Un subiect dezbătut în prezent mă macină… Nu m-a interesat niciodată politica sau alegerile prezidențiale. În adolescență era ceva distractiv pentru mine să țin cu un partid anume, târziu am înțeles importanța acestui misterios aspect.

Nu știu în dreptul cui să pun ștampila pentru că nu cred în oameni. Mai bine zis, nu mai cred în falsitate și trufie. Nu sunt un geniu, dar consider că țara noastră, România, merită un ales învățat. Unul care știe să facă diferența între nevoile primare și nevoia de autodepășire.

M-am săturat să văd oameni cumpărați cu vorbe, oameni care nici nu deschid canalul de știri. Acei oameni voteaza doar din ce cred că este bine sau că le-a spus cineva că e corect. Puterea stă în mâinile cetățenilor, dar aceștia refuză să înțeleagă măcar zâmbetul fals care ascunde multe mișcări independente.

Toți se plang, dar mulți nici nu merg la vot, din frică să nu greșească sau din lipsă de interes.

Nu cunosc fiecare partid în parte, dar știu că m-am săturat să vin în vacanță acasă pentru că mă sperie salariile mici și prețurile pompoase. Strâng bani în străinătate ca să vin în țara natală să îmi ating nevoile primare. Mă îngrozește gândul că o să risipesc banii prin service auto pentru că nu suntem în stare să ne modernizăm. Mi-e jenă să mă mândresc că vin acasă, dar când ajung în Vamă să mi se pună presiune pe portofel ca să pot trece. Da, organele legii nu mai sunt acei oameni de onoare care respectă corectitudinea, ci inventează scuze inexistente pentru a te face să dai șpagă, gen ai mașina furată sau sunt numerele false, în ciudata faptului că ai trecut prin alte controale și alte țări.  Mi-e greu să înțeleg statul la cozi uriașe pentru lucruri care se pot centraliza online și pot fi mai eficiente atât din punct de vedere economic, cât și ecologic. Mi-e greu să înțeleg cum în spitalele, care aproape cad pe tine, unde se fumează fără pic de jenă și curățenia lasă de dorit, medicii și asistentele indrăznesc să fie agresivi verbal și să dorească atenții materiale. Rușine! Ați ieșit în stradă mulți care vreți salarii mari, dar il aveți oricum triplat, pentru că oamenii care au 500-700 RON pensie te îmbogățesc pe tine, om plin de mândrie, tu care ai limbaj superior, dar demnitatea a fugit de la tine. Nu România e de vină pentru decădere, ci noi, oamenii care dăm vina unii pe alții. Nu știm decât să criticăm, să ne plângem și să ne facem de rușine pe oriunde în lume. Nu toți suntem la fel, dar în ochii grei ai societății suntem toți o apă și un pământ. Nu am învățat nimic din dosarul Colectiv sau răpirea acelor fete dispărute. Ne mirăm de lipsa de inters a organelor de poliție. De ce? Voi ăștia care permiteți să se profeseze, dar conștienți de faptul că s-a intrat pe pile în facultate și pe posturi, aveți  tupeul să veniți să dezbateți problemele societății? Mulți polițiști vânează adolescente atrăgătoare și hoții fură să investească în băutură, tutun, și serviciile unor inconștiente de femei care au gura mare și se cred mari doamne.

Da, asta este societatea în care ne umbrim viața, viața pe care o alegem!