Cine ești și ce simți în luna Decembrie? Zilele astea friguroase mă fac să simt diferența între vară și iarnă. Vara este mult mai ușor să te pierzi în rutină zilnică și să mergem ca niște roboței unul pe lângă celălalt.

Eu și familia mea suntem plecați din țară, dar am ales să ne bucurăm de magia sărbătorilor așa cum o făceam când grijile nu ne încolțeau. Îți mai aduci aminte cum erau sărbătorile tale când erai acasă, lângă părinți? Trezită de dimineață, m-am apucat să îmi fac o cafea, fiartă, la ibric, așa cum obișnuia mama să îmi facă înainte să plec la școală.

Doar un halat și o cană fierbinte cu lapte și zahăr m-au făcut să închid ochii, să simt frigul și mirosul iernii. E plăcut să oprești timpul pentru câteva secunde. Portocale? Da! Mirosul acela de citrice amestecat cu brad și focul din sobă ți-l aduci aminte? Îți aduci aminte bradul acela împodobit cu pasiune și primii fulgi așteptați cu nerabdare? Te-ai mai bucurat copilărește de ninsoare și de colindătorii care roiesc în jurul casei? Pe vremuri plecai și tu, copil fiind, adunat cu o patrulă în căutarea celor mai bune daruri de la cei care te așteptau să le cânți, așa cum te pricepeai. Frigul acela parcă nu îl simțeai, poate ca aveai compania pe care ți-o doreai și îți ajungea. Nu știu cum era la voi, dar cu mine Moș Crăciun era regele dulciurilor. Când mă trezeam găseam multe tipuri de ciocolată care înconjurau bradul, portocale, banane și multe alte alimente gustoase. Mă bucuram pentru că aveam provizii pentru săptămâna care urma.

Noi, oamenii am creat această vrajă de sărbători, cu ieșit la cumpărături și împărțirea de cadouri, îndeplinirea dorințelor și de ce nu și câteva fapte bune. Nu te pierde, nu te îndepărta de magie, trăiește-o!